Mii de articole contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră și vameșii au descoperit, în 2 containere, sosite din China în Portul Constanța, mărfuri contrafăcute în valoare totală de peste 500 de mii lei. Acestea trebuiau să ajungă în magazine din România, unde s-ar fi vândut la prețul produselor originale.

În Portul Constanța –Sud Agigea a sosit, joi, 13 octombrie, un container din China, având drept destinatar o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina. În urma controlului efectuat de polițiști și vameși, în interiorul acestuia s-au găsit peste 5000 de jucări, respectiv păpuși din plastic, dar și 72 de seturi de jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeş.

Bunurile, în valoare totală de peste 500.000 lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, într-un alt container sosit pe calea apei tot din China, oamenii legii au descoperit 6.000 ornamente de Crăciun şi 4.800 articole de papetărie, bunuri nedeclarate la intrarea în ţară. Acestea au fost evaluate la  aproximativ 46.000 lei și trebuiau să ajungă la o firmă de pe raza județului Ilfov, administrată de un cetățean chinez. Și în acest caz, mărfurile au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor pentru încălcarea Codului Vamal al României.

Redactor: Daniel Albu