Migranți la un pas de înec, în Marea Egee

Polițiștii de frontieră români au reușit, încă o dată, să salveze câteva zeci de persoane, aflate pe o ambarcațiune gata să se scufunde în Marea Egee. Este vorba despre o barcă gonfllabilă, de mici dimensiuni, în acre se aflau 54 de persoane.

Polițiștii de forntieră români de pe o navă maritimă a Gărzii de Coastă, aflați în partulare în Marea Egee, au salvat 54 de persoane, printre care 19 copii și 16 femei, aflate pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde. Aflați în misiune Frontex în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Sea 2017”, polițiștii au ca obiectiv  supravegherea frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene. Astfel, sâmbătă seară, în jurul orei 23:30, polițiștii au identificat o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. După evaluarea situației la fața locului, polițiștii români au demarat acțiunile de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 54 de persoane, 19 bărbați, 16 femei și 19 copii, care provin din Siria, Irak și Afganistan. Acestea au primit asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat peste 950 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Redactor: Daniel Albu