Migranți irakieni, prinși la scurt timp de la intrarea în România

Poliţiştii de frontieră constănțeni au depistat şase cetățeni irakieni care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania. Acestea au beneficiat de sprijinul a patru călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până la destinație.

Duminică dimineață, poliţiştii de frontieră care acționează în zona Ostrov au oprit pentru control, pe un drum naţional din judeţul Constanţa, în apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 4 cetăţeni bulgari şi 6 cetăţeni irakieni.

În urma verificărilor s-a stabilit că irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.

Totodată s-a stabilit că migranţii au fost ajutați de cei patru bulgari care, în cursul dimineații, au intrat legal în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, cu două autoturisme marcile Audi și Hyundai, înmatriculate în Bulgaria. Luați la întrebări, aceștia au declarat că urmau să-i ajute pe cetățenii irakieni să ajungă în occident. Astfel, polițiștii au întocmit 2 dosare penale, unul pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii irakieni, precum și unul pentru trafic de migranți.

De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, cetăţenii bulgari vor fi prezentaţi pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar cetăţenii irakieni vor fi predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Redactor: Daniel Albu