Mierea poate fi folosita ca mijloc de prevenire a bolilor

De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, diabetul, obezitatea a crescut exponential.

Studii recente, facute in mai multe tari ale lumii, arata ca inlocuirea totala a zaharului in alimentatie cu miere duce la o scadere cu 60-70% a ratei aparitiei diabetului. Cercetari recente arata ca peste 60% din obezii din intreaga lume sunt, practic, dependenti de zahar si, mai ales, de produsele care il contin (ciocolata, prajituri, sucuri, bomboane, inghetata). La miere, aceasta dependenta nu apare.

Caria dentara – are drept cauza nu doar bacteriile fixate la nivelul smaltului dintilor, ci si anumite tulburari metabolice produse, conform mai multor studii, de catre consumul de zahar. Daca vreti sa franati fenomenul aparitiei acestei probleme, inlocuiti complet zaharul cu mierea de albine.

Constipatia – se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia in fiecare zi este de doua lingurite de miere, pe cat posibil lichida si proaspata.

Osteoporoza – apare atunci cand in organism nu mai sunt sintetizati suficienti hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial in fixarea calciului in oase. Toate tipurile de miere contin in cantitati mici laptisor de matca, cea mai bogata substanta naturala in acest tip de hormoni. Asadar, consumul zilnic de miere furnizeaza sistematic organismului acest ajutor hormonal, ajutand la prevenirea acestei boli.

Menopauza prematura nu poate aparea la femeile care consuma zilnic miere, legume si fructe crude. Aceste alimente sunt un puternic reintineritor, stimuland in mod armonios activitatea ovarelor si intarziind aparitia menopauzei, cu pana la zece ani.

Lipsa de calciu si de magneziu reprezinta o problema de sanatate foarte des intalnita in zilele noastre, datorita stresului si ritmului alert al vietii. Inlocuirea zaharului cu miere impiedica aparitia carentelor in aceste substante, deoarece , mierea nu consuma si nu perturba asimilarea acestor doua minerale esentiale.

Tulburarile de crestere si de dezvoltare la copii pot fi extrem de eficient prevenite prin consumul sistematic de miere de albine.

Evident, nu uitam de beneficiile extraordinare ale mastilor cu miere, pentru toate tipurile de ten.

In concluzie, inlocuiti total zaharul din alimentatie, cu mierea de albine, pentru a va imbunatatii si mentine sanatatea, atat fizica cat si cea psihica si mentala.