Miercuri și…Jazz in the Buss

Marea majoritate a ploiștenilor și-au început ziua de ieri cu gândul că vor traversa o miercuri în ritmul bineștiut. Dar nu a fost deloc așa. Chiar în cel mai comun spațiu, autobuzul 30 au avut parte de o surpriză neașteptată.

Inspirați sau conduși de mecanismul rutinei zilnice ploieştenii care au circulat miercuri la orele prânzului cu autobuzul 30 au avut parte de o surpriză, un concert live de jazz susţinut de trei instrumentişti. Acesta este modul prin care Filarmonica din Ploieşti a ales să promoveze Festivalul de Jazz care va debuta în data de 21 noiembrie. Artiștii care au răspuns acestei povocări fac parte din formația ”Zoom Trio” . Ei se numesc Cristian Duca – pian, Andrei Frîncu- Contrabas şi Aurelian Despa – percuţie. Ca să fie siguri că vor fi auziți de cât mai mulți oameni au ales unul dintre cele mai circulate trasee din Ploieşti: Hipodrom- UPG- Cartierul Nord. Cei trei muzicieni şi-au dat întâlnire la ieşire din Ploieşti, la captul de linie al traseului 30. Cu toba mare şi contrabasul în braţe s-au urcat în autobuz şi fără nicio altă explicaţie şi-au făcut loc printre scaune şi au început să cânte. La prima staţie au început să urce primii spectatori. Cei mai mulţi erau studenţi ai Universităţii Petrol Gaze. Uimiţi la început de spectacolul la care nu se aşteptau, tinerii s-au dumirit imediat despre ce este vorba şi au început să facă ”live pe Facebook”.

”Normal că ne-a luat prin surprindere, dar ne place. Este o modalitate să-ţi începi ziua altfel. Te face să te simţi bine, oricâte griji ai avea pe cap. Aproape că nici nu-ţi mai vine să cobori”,a mărturisit unul dintre călători.

”Jazz in the Buss” este un proiect muzical aflat la a treia ediţie. Pe lângă promovare se încearcă aducerea în faţa publicului tânăr a unui gen muzical mai puţin comercial. Suntem tare bucuroşi că am putut să facem acest concert şi sperăm că ideea noastră a prins foarte bine” a declarat Andrei Frîncu, contrabass.

Redactor: Sondra Sandu