Miercurea neagră pentru gimnastica românească

Ziua de miercuri a fost excelentă pentru tenisul feminin românesc dar dezastruoasă pentru gimnaștii noștri aflați la Montreal. Din nefericire, Larisa Iordache s-a accidentat iar Cătălina Ponor a ratat calificarea în finalele de la bârnă și sol.

Larisa Iordache s-a accidentat miercuri, în timp ce făcea încălzirea pentru exercițiul de la sol. Din cauza tendonului rupt, sportiva noastră a fost nevoită să părăsească Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal. Larisa a ieșit din sala de concurs într-un scaun cu rotile și va reveni de urgență în țară pentru operație.

Echipa României a primit o nouă lovitură după ce Cătălina Ponor a ratat calificarea în finala de la bârnă și în cea de la sol.

Întrucât nici gimnasta Ioana Crișan nu s-a calificat, fiind a doua rezervă in finala de la individual-compus, România a ratat toate șansele la vreo medalie din partea fetelor.

După eșecul de la aceste Campionate Mondiale, Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, și-a anunțat retragerea din activitate. La cei 30 de ani ai săi, sportiva din Constanța a declarat, pe pagina de Facebook, că este mândră de tot ceea ce a realizat până acum. Vârsta și problemele de sănătate sunt cele care au determinat-o însă, să spună stop carierei sportive.

Redactor: Ramona Caba