Midia Marine Terminal, acțiune de salvare în timp record!

Midia Marine Terminal, companie membră a Grupului KMG International a efectuat astăzi o acțiune de salvare pe mare în timp record! Echipajele de marinari și scafandri au adus în siguranță la țărm un pescador avariat, în derivă. Nava Callatis 1, cu 7 persoane la bord, s-a aflat în pericol de scufundare în largul Mării Negre, din cauza unei „găuri de apă”.

La solicitarea autoritățiilor, remorcherul „București”, Pilotina „Midia Marine Terminal” și șalupa de salvare „Sea Blade”, au intervenit prompt pentru recuperarea pescadorului avariat. În doar o oră și jumătate, apa a fost îndepărtată din compartimentul motoarelor, nava a fost tractată și adusă în siguranță în Portul Midia, unde scafandrii MMTau făcut inspecție și lucrări de reparație provizorie.

Operațiunea de recuperare a pescadorului a fost coordonată pe mare de specialiștii Midia Marine Terminal, care au intervenit cu scafandri antrenați special pentru situații de urgență, cu toată logistica necesară. S-a acționat și de pe uscat, cu ajutorul camerei de control și comandă al terminalului petrolier offshore. Toate cele 7 persoane aflate la bord sunt în afara oricărui pericol, ca urmare a intervenției realizate în timp record de marinarii și scafandrii MMT, împreună cu autoritățiile competente.

Midia Marine Terminal a luat ființă în 2007, ca soluție integrată de trading pentru activitatea Grupului KMG International. MMT coordonează rampele de încărcare pentru rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, danele 1-4 și 9 din Portul Midia, dar și un terminal offshore aflat la aproape 9 kilometri distanță în largul Mării Negre.

Redactor: Sondra Sandu