Micuţii din clasele pregătitoare s-au acomodat deja cu noul statut de elev (VIDEO)

În cele două săptămâni de școală, micuții nu au avut timp să se plictisească și s-au concentrat pe noile activități, și-au făcut noi prieteni și au învățat în fiecare zi ceva nou.

Deși organizarea s-a făcut din pripă, noile clase zero din Cernavodă sunt dotate cu tot necesarul pentru elevi. Aceștia au căldură, parchet, mochetă și mobilier nou adaptat vârstei lor. Învățătorii au achiziționat deja o parte din materialele didactice, urmând ca săptămâna viitoare să primească și caietele de exerciții. Orarul copiilor din clasa pregătitoare cuprinde  materii printre care Comunicare în limba română, Matematică, Dezvoltare personală, dar și Educație fizică și engleză.

Chiar dacă mulți părinți erau neliniștiți, în aceste două săptămâni au realizat că noile clase pregătitoare reprezintă o combinație între grădiniţă şi clasa I, unde micuții lor vor învăța să se acomodeze cu şcoala.

Clasa pregătitoare rămâne şi anul viitor în învăţământul obligatoriu, chiar dacă nu se va mai organiza în școli, ci va reveni sub acoperișul grădinițelor.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae