Microsoft dubleaza durata sprijinului pentru utilizatorii Windows 7 si Vista

Microsoft a prelungit sprijinul pentru versiunile consumer ale Windows 7 si Windows Vista cu 5 ani, sincronizandu-le cu durata de viata a versiunilor enterprise.
Miscarea este parte a politicii de sprijin a companiei pentru sistemele sale de operare, a declarat Microsoft.

Anterior, Microsoft s-a angajat sa sprijine software-ul consumer pentru o perioada de cinci ani. In ceea ce priveste software-ul business, perioada de sprijin a fost stabilita la 10 ani, prima jumatate a acestei perioade fiind dedicata suportului mainstream, iar cea de-a doua suportului extended.

Pe perioada suportului extins, Microsoft ofera patch-uri de securitate pentru toata lumea, insa ofera alte solutii doar pentru organizatiile care au semnat contracte in acest sens cu Microsoft. Anterior schimbarii survenite, editiilor consumer ale Vista – Home Basic, Home Premium, Starter si Ultimate – urmau sa le fie retras sprijinul in mai putin de doua luni, la data de 10 aprilie 2012. Noua politica prelungeste aceasta data pana la 11 aprilie 2017.

Editiilor consumer ale Windows 7 urma sa le fie retras sprijinul la data de 13 ianuarie 2015, termen care a fost prelungit pana la data de 14 ianuarie 2020.

Editiile consumer ale Windows vor beneficia de sprijin o perioada de cel putin 10 ani de zile incepand cu lansarea lor. Daca Windows 8 va fi lansat in cel de-al patrulea trimestru al acestui an, cel mai probabil va beneficia de sprijin pana in anul 2023.