Mici, carnati oltenesti, muraturi moldovenesti si o hora pe măsură

Acesta a fost programul pe care l-au avut astazi 200 marinari militari americani care au venit in Romania pentru un exercitiu naval. Surpriza, organizata de agentiile de turism din Constanta si de Printul Paul de Romania, a fost bine apreciata de americani. Ea vine la numai o zi de la vizita pe care americanii au facut-o la castelul lui Dracula.

Muzica romaneasca nu i-a fermecat pe americani imediat. Dar dupa cativa mici si muraturi, marinarii au lasat militaria de-o parte si au intrat in hore.

Petrecerea romaneasca a fost un mod de a-i face pe americani sa intre in atmosfera ospitaliera de la noi si sa-si doreasca sa revina aici ca turisti. Gratarul a fost incins si micii au fost senzatia zilei.

Militarii au fost intampinati de Printul Paul de Romania si Printesa Lia alaturi de mai multi agenti de turism din Mamaia.

Nava americana mai ramane pina marti la Constanta. In ultimele zile, marinarii militari americani au luat parte la mai multe exercitii cu fregatele romanesti din Marea neagra. USS Mount Whitney se afla a doua oara in Romania, dupa o prima vizita in noiembrie 2008.  Nava a participat la Operatiunea Oddisey Dawn in largul coastei Libiei in 2011 si a oferit ajutor umanitar Greciei in 2008.

Redactor: Doina Sirbu