Metoda neconventionala pentru a scapa de dependenta de alcool sau droguri

bataieBataia e rupta din Rai. De acest lucru  sunt tot mai convinsi  pacientii unei clinici din Siberia, care se lasa biciuiti pentru a scapa de dependenta de alcool sau droguri.

Metoda neconventionala a fost ideea unui psihiatru. Acesta spune ca loviturile aplicate cu nuiele din lemn produc in corp endorfine, care alunga orice nevoie pentru narcotice sau bautura. Inainte de fiecare “sedinta”, pacientii primesc consiliere psihologica. Numarul de lovituri prescris pentru cei dependenti de droguri  este de 60, in timp ce alcoolicii scapa doar cu 30. Ce părere au românii despre această metodă neconvenţională de terapie?

Deşi nu sunt date statistice pentru a se stabili numărul exact al alcoolicilor din România, şeful catedrei de psihologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, estima în 2011, că există cel puţin jumătate de milion de români dependenţi. Cât despre consumul de droguri, un raport al Centrului Internaţional Antidrog publicat în 2012 afirma că ţara noastră se află pe locul patru în Europa.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Alexandra Duceac ; Imagine: Gheorghe Botarca