Metoda de studiu modern pentru elevii din ciclul gimnazial

A fost realizata o platforma online unde acestia își pot consolida informațiile primite la clasă și își pot evalua cunoștințele într-un mod atractiv și adaptat nevoilor lor. Sistemul a fost creat de 20 de profesori pasionati de meseria lor.

Platforma mycoolio.com se bazează pe o tehnică de predare modernă prin care elevii din clasele I – VIII își pot consolida informațiile primite la clasă și își pot evalua cunoștințele . Concert, prin această metodă de studiu , elevul nu mai este doar simplu ascultător al lecțiilor, ci poate lua parte la procesul de predare. Acesta are și posibilitatea de a reveni la anumite informații ori de câte ori dorește și poate selecta exact ceea ce consideră el că trebuie să aprofundeze.

Design-ul platformei este unul atractiv pentru copii, tema principală fiind Universul. Koolio este personajul-profesor extraterestru care îi va însoți pe parcursul călătoriei sale prin Universul Cunoașterii. Pe mykoolio.com, fiecare planetă din sistemul solar corespunde unui an de studiu. Planeta este înconjurată de sateliți, iar aceștia reprezintă anumite materii, cum ar fi matematica și limba și literatura română. Pe viitor, inițiatorii își propun să dezvolte lecții si pentru alte discipline . Sistemul a fost creat de 20 de dascali pasionați de meseria lor, conduși de prof. Radu Gologan, coordonatorul Lotului Olimpic de Matematică al României.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes