Metoda “Accidentul”, la un pas de noi victime

Noaptea trecută, un bărbat a primit un apel telefonic prin care afla că fiul său a provocat un accident și are nevoie de 3 mii de euro pentru a se înțelege cu persoana implicată în accident. Însă, bărbatul și-a dat seama că este vorba e o înșelătorie și a anunțat oamenii legii.

Printre victimele preferate ale rău-făcătorilor care aleg să păcălească oamenii prin „metoda accidentul” se numără persoanele în vârstă, care nu stau prea mult pe gânduri și sar în ajutorul așa-ziselor rude care au provocat un accident. În noaptea de duminică spre luni, un bărbat în vârstă de 66 de ani era să pice în plasa infractorilor.

În timpul convorbirii, spun polițiștii, bărbatul ar fi discutat și cu alte persoane necunoscute, care s-ar fi recomandat a fi avocat, respectiv un polițist rutier. Cel din urmă i-ar și spus victimei să aducă banii la sediul Poliției Rutiere.

Însă, bărbatul și-a dat seama la timp că este vorba de o escrocherie și a cerut o serie și un număr al legitimației de polițist, uneia dintre persoanele cu care discutase la telefon. Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptei.

Adevărații oameni ai legii spun că numărul celor care își dau seama că sunt posibile victime ale infractorilor este în creștere și mulți dintre aceștia depun plângeri.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea