Metoda “Accidentul“ încă face victime

Mai mulți vârstnici din județul Constanța au rămas fără economiile de-o viață după un simplu telefon. Oamenii legii au deschis anchete pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Deși, de câțiva ani încoace, această metodă este mediatizată intens, oamenii cad pradă în continuare. Prin urmare, alte  5 cazuri de înșelăciune prin metoda Accidentul au fost înregistrate în județul Constanța. Cei care cad ușor pradă tentativelor de înșelăciune sunt de obicei bătrânii. În Constanța, s-au înregistrat două astfel de cazuri. Din fericire, oamenii și-au dat seama la timp că este vorba despre o înșelătorie si au contactat autoritățile. În schimb, rețeaua de infractori a vizat mai mulți vârstnici din mediul rural, unde au avut mai mult succes. Prin urmare , doi bătrâni din localitatea Săcele și-au dat agoniseala după ce au fost contactați telefeonic de către personae necunoscute, pretinzând a fi rude ale acestora, implicate în accidente grave de circulație. Pentru a nu deveni victime ale celor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii au următoarele recomandări .

Oamenii legii au deschis anchete cu privire la identificarea, depistarea și tragera la răspunderea a celor vinovați de astfel de înșelătorii.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.