”Metoda Accidentul”, film regizat de un polițist

Metoda ”Accidentul”, prin care multe persoane, majoritatea vârstnice, au fost înșelate de escroci, încă face victime. Pentru o mai bună informare a populației despre acest mod de operare al infractorilor, un polițist s-a transformat în regizor și a turnat un film.

Șeful unui post de poliție din comuna  Vulturu, județul Vrancea, a făcut un clip menit să îi informeze pe oameni asupra felului în care acționează escrocii, prin metoda ”Accidentul”. Filmulețul regizat de agentul șef principal Ionel Velică, ajutat de doi localnici, a devenit viral pe internet, devenind o lecție de viață, potrivit site-ului jurnaluldevrancea.ro. Totul a început cu telefonul primit de un bătrân, prin care află că nepotul său a dat de necaz, în urma unui accident. Mai departe, necunoscutul pretinde o sumă de bani pentru a interveni în favoarea nepotului, scăpându-l de necaz. De precizat că, de cele mai multe ori, escrocii se dau drept avocați sau persoane importante cu o anumită influență. Vizibil afectat emoțional de vestea proastă, bătrânul acceptă să îi dea bani necunoscutului, care vine și îi ridică direct, după care dispare. Filmul este făcut exact după numeroasele cazuri reale, în care, din nefericire, au căzut victime foarte multe persoane. Polițiștii recomandă persoanelor care primesc astfel de vești să nu dea curs solicitărilor.

Într-un singur caz, la Constanța, o astfel de escrocherie a fost dejucată de o femeie, în urmă cu câțiva ani. Aceasta a fost contactată de alte 2 femei care s-au dat drept avocate și care au anunțat-o că fiul ei a provocat un accident rutier și că are nevoie urgent de bani. În momentul în care femeia înmâna bani escroacelor, pe poartă intra fiul, bine-sănătos. Atunci și-au dat seama de escrocherie și au pornit în urmărirea suspectelor, care fugiseră între timp. Cu ajutorul polițiștilor, ele au fost prinse și trase la răspundere.

Redactor: Daniel Albu