Metoda “Accidentul” face victime si-n 2016

A căzut în plasa escrocilor. Încă o bătrână a fost înșelată prin metoda accidentul și a rămas fără 9.500 de lei. Bărbatul care a sunat-o s-a dat drept fiul ei. I-a spus că a suferit un accident și are nevoie urgentă de bani. Din păcate, bătrâna și-a dat dat seama prea târziu că a fost păcălită.

Bătrâna de 80 de ani a primit telefonul ieri pe zi. O femeia a sunat-o pe telefonul fix și s-a dat drept medic. I-a spus că băiatul său a suferit un accident naval și are nevoie de suma de 50.00 de lei, bani pentru o operație. Le-a zis că nu dispune de toată suma, dar le dă tot ce are.

Doar o oră a durat de la închiderea telefonului până când la poartă s-a prezentat un tânăr care i-a spus bătrânei că este trimis de fiul ei. Femeia nu a mai stat pe gânduri și i-a dat toți banii pe care îi avea în casă.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu polițiștii de proximitate și cu sprijinul asociațiilor de locatari din municipiul Constanța, vor continua zilele acestea campania de prevenire a acestui gen de fapte în rândul persoanelor de vârsta a III-a.

Redactor: Andreea Barbu