Metoda ”Accidentul” face noi victime

Deși au trecut ani de când Poliția desfășoară numeroase campanii pentru conștientizarea populației cu privire la metodele de înșelăciune întreprinse de infractori, iată că metoda ”Accidentul” încă face victime. În plasa țeparilor cad, în special, bătrânii. Mulți dintre ei știu deja cum să se protejeze împotriva escrocilor, însă, din păcate, mai sunt și bătrâni care cad victime.

Doi bătrâni din Constanța au plătit sume mari de bani unor așa-ziși avocați sau falși reprezentanți ai unor case de avocatură, pentru a-și scăpa copiii implicați în niște accidente care, de fapt, nici nu au avut loc. Potrivit IPJ Constanța, sâmbătă, 15 iulie, un bătrân în vârstă de 82 de ani,din Constanța, a reclamat faptul că a fost sunat pe telefonul fix de un așa-zis avocat, care i-a cerut suma de de 5.000 de euro, pentru a rezolva un accident rutier produs de nepotul său. Bătrânul a convenit să plătească o parte din sumă, oferind 5.000 de lei unei femei care s-a prezentat în fața blocului unde locuiește. A doua zi, un alt bătrân, de 84 de ani, și-a luat plasă de la țepari în același mod. El a anunțat autoritățile precum că ar fi fost sunat  de o persoană necunoscută care s-a recomandat avocat și care i-a cerut suma de 5.000 de lei pentru a rezolva un accident rutier produs de fiul lui. Și de data aceasta, o femeie, posibil aceeași din primul caz, s-a prezentat în fața blocului, unde a încasat de la bătrânul respectiv suma de 3.000 de lei.

Escrocii și-au mai încercat norocul și cu alte persoane, însă fără succes. Spre exemplu, luni, 17 iulie, în toiul nopții, o femeie de 62 de ani, din Murfatlar, a fost sunată, potrivit aceluiași scenariu, de o persoană care s-ar fi dat drept rudă și care i-a cerut bani pentru a rezolva un caz legat de producerea unui accident rutier. Femeia a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat poliția. O altă femeie, de 72 de ani, din Constanța, a fost sunată, de asemenea, la 2 noaptea, de un așa-zis nepot, care i-a cerut 5000 de lei, fiind implicat, ca și în toate celelalte cazuri, într-un accident. Nici de data asta escrocilor nu le-a surâs norocul, întrucât femeia le-a închis telefonul în nas și a anunțat poliția.

”Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor  rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.Se recomandă ca în astfel de cazuri, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală”.

Redactor: Daniel Albu