Metoda “accidentul” a devenit populară şi în judeţul Constanţa

“Tată, ajută-mă, sunt accidentat grav! Ți-l dau pe avocatul meu!” Acesta a fost mesajul pe care l-a primit astăzi un bătrân din Cernavodă, prin intermediul unui apel telefonic. Persoana care l-a contactat s-a recomandat drept avocat şi i-a spus vârstnicului că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu victime. Mai mult decât atâ , bătrânului i s-a solicitat să depună într-un cont suma de 12.000 de lei, pentru a-și ajuta băiatul aflat în necaz.

În timp ce tatăl disperat plecase deja spre bancă, pentru a le transfera tâlharilor cele 12.000 de lei, falsul avocat l-a rugat pe bătrân să ţină permanent telefonul deschis, pentru a-l ajuta cu detalii despre modalitatea de trimitere a banilor. La un pas de atac cerebral, bărbatul era pregătit să depună banii în cont. Norocul a fost că un angajat al băncii și-a dat seama imediat că este vorba de o păcăleală și că bătrânul căzuse în plasa hoților.

În acel moment, bătrânul și-a sunat imediat fiul, care i-a confirmat faptul că este sănătos și nicidecum nu a fost implicat în vreun accident.

Un caz asemănător s-a petrecut vineri și în Eforie, iar victima a fost tot un bătrân, căruia i s-a solicitat să depună o sumă mare de bani într-un cont fantomă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca