Meteorologii anunță răcirea vremii

Meteorologii preconizează răcirea semnificativă a vremii în întreaga țară, în perioada care urmează. Cum va evolua mercurul din termometre, dacă vom avea soare sau ploaie, aflăm din materialul care urmează.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, ”Temperaturile scad în majoritatea regiunilor și nu vor fi mai mult de 14 grade Celsius, urmând ca, de miercuri, să asistăm din nou la o scădere a temperaturilor, mai ales în regiunile din sud, unde nu vor fi mai mult de 9 grade”.

Ziua de joi aduce temperaturi în ușoară creștere în vest, centru și nord, unde va apărea soarele. Sudul țării însă, se va confrunta cu vreme mohorâtă, cu ploi sau burniță. Ceața va fi, din nou, prezentă în zori prin Transilvania și Crișana, minimele termice rămânând pozitive.

Vremea plăcută va continua, și vineri, la nord de Carpații meridionali, în timp ce prin sud și sud-est va persista o vreme închisă, cu ploi slabe. Ceața va lua în stăpânire centrul și nord-vestul teritoriului României, în prima parte a zilei.

În Capitală, vor fi, joi, condiții de burniță, temperatura de la orele dimineții încadrându-se în jurul valorii de 5 – 6 grade, la amiază înregistrându-se aproximativ 9 grade Celsius. Vremea neplăcută, cu ploi trecătoare și atmosferă închisă, va persista și vineri, în București. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

În masivele apusene și în Orientali va surâde, joi, soarele, în timp ce în Meridionali și în Munții Banatului poate să apară burnița. Vineri, masivele sudice vor fi scăldate de ploi, iar pe creste reapare lapovița.

Potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, până pe data de 26 noiembrie, vremea va fi întru-un proces de răcire treptată, iar spre finalul intervalului, temperaturile nu vor depăși 8 grade Celsius.

Redactor: Mihaela Țânțaru