Meșterii populari se întrec în oferte (VIDEO)

Chiar dacă anul acesta Târgul meşterilor populari şi-a schimbat locaţia din Mamaia în faţa muzeului de Artă din Constanţa, vizitatorii nu s-au lăsat aşteptaţi. Poate că vânzările nu merg chiar aşa bine, după cum se plâng unii artizani, însă cert este că de public meşterii nu duc lipsă.

Producătorii au sosit înarmaţi cu cele mai spectaculoase obiecte de artizanat iar vizitatorii cu greu s-au decis ce să aleagă.

Peste 200 de meşteri populari îmbrăcaţi în costume tradiţionale i-au întâmpinat în Piața Ovidiu pe turiştii români şi străini, dar şi pe constănţenii care apreciază arta tradiţională autentică. Producătorii spun că sunt dependenți de această pasiune încă din copilărie și deși nu este întodeauna bănoasă vor continua să practice meseria învățată din moș- strămoși.

Noutatea acestei ediţii, este că târgul se desfăşoară în Piaţa Ovidiu din Constanţa şi nu în staţiunea Mamaia ca până acum. Din acest punct de vedere, producătorii spun că  numărul vizitatorilor era mai mare în stațiune.

Pe de altă parte cei care au ajuns să își răsfețe privirea cu o varietate de obiecte tradiţionale de calitate nu au putut pleca acasă cu mâna goală.

Iubitorii de artă tradițională care nu au vizitat târgul meșteșugarilor mai au la dispoziție o zi să o facă. Duminică artizanii vor strange tarabele şi vor pleca spre case.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu