Mese și găzduire în internat pentru elevii din Medgidia

Cazare și masă gratuite în cadrul internatului. Asta le oferă elevilor săi Colegiul Național Kemal Ataturk din Medgidia. Liceul a fost înfiinţat în anul 1995 şi funcţionează pe baza unui protocol de colaborare româno-turc. De altfel, este singurul liceu de stat care oferă găzduire şi mese gratuite în internat, dar și o masă de prânz tuturor elevilor.

Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia beneficiază de o colaborare internațională fructuoasă, care îi sprijină pe absolvenţi în continuarea studiilor superioare, prin acordarea de burse integrale, la universităţi de renume din Turcia. Predarea limbii turce şi a celorlalte discipline este realizată de profesori calificaţi. Sub îndrumarea acestora, elevii obţin an de an premii şi rezultate deosebite la învățătură.

În cadrul internatului, elevii beneficiază de un program bine stabilit de către profesorii coordonatori. Sunt organizate și ore de studiu în sala de lectură a unității de învățământ, iar elevii spun că viața în cadrul căminului care îi găzduiește este una frumoasă, chiar și în sala de studiu…

Elevii s-au adaptat rapid mediului din cadrul internatului și spun că viața lor este una ușoară și frumoasă.

După exemplul altor state, fiecare şcoală ar trebui să aibă o cantină în care elevii să poată mânca la prânz o masă caldă. La Colegiul Național Kemal Ataturk din Medgidia, cantina şcolară reprezintă modul în care tinerii sunt învățați să mânănce sănătos, iar masa de prânz este gratuită pentru toți elevii.

Copiii nu sunt greu de mulțumit și apreciază hrana gustoasă și hrănitoare.

În țara noastră, la ultima evaluare făcută de medicii Direcției de Sănătate Publică, se confirmă proasta alimentație a tinerilor. Statisticile arată că 3 din 10 elevi au un exces ponderal, iar unul din 10 a depășit pragul obezității. Tocmai de aceea, exemplul Colegiului Național Kemal Ataturk din Medgidia, de a asigura gratuit masa elevilor, este unul demn de urmat.

Redactor: Paul Alexe