Mesajul IPS-ului către credincioși

Și anul acesta, Arhiepiscopia Tomisului va oficia slujba de Înviere pe malul mării. Ceremonialul de aducere a luminii va avea loc pe Plaja Modern începând cu ora 23.45. Totodată, pe 8 aprilie, în Duminica Floriilor, se împlinesc 11 ani de întronare a Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie ca arhiepiscop în cetatea Tomisului.

Slujba sfintei liturghii va fi continuată în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar a doua zi la ora 12.00 va avea loc slujba celei de-a doua învieri. De asemenea, în prima zi de Paști la ora 18.00, ÎPS Teodosie se va întâlni cu preoții și credincioșii la Casa de Cultură din Constanța, unde va avea loc un concert de Paști. În ajunul Paştilor, în Sâmbăta cea Mare, Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie în mijlocul deţinuţilor de la Penitenciarul Poarta Albă.

De asemenea în Săptămâna Patimilor, mai mulți preoți vor fi trimişi la penitenciar ca să-i mărturisească pe deţinuţi şi pentru ca o parte dintre persoanele private de libertate să se poată împărtăşi în Sâmbăta Mare.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: Cristi Caciauna