Mesaje de susținere pentru Boris Johnson

Starea de sănătate a premierului britanic nu s-a modificat, au indicat marţi două surse apropiate şefului guvernului de la Londra.

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei.

Mai mulți lideri ai lumii au transmis șefului Executivului de la Londra mesaje de susținere și încurajare.

“‘Tot sprijinul meu lui Boris Johnson, familiei sale şi poporului britanic în acest moment dificil. Îi urez să depăşească această încercare rapid.”, a scris luni seara pe Twitter Emmanuel Macron.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  a postat pe aceeași rețea de socializare un mesaj de încurajare adresat premierului britanic.

“Gândurile mele se îndreaptă către premierului Boris Johnson şi familia sa în această seară. Îi doresc o însănătoşire grabnică şi deplină.”, a scris Ursula von der Leyen.

Preşedintele american Donald Trump i-a urat însănătoşire grabnică “prietenului” său Boris Johnson.

Boris Johnson a primit mesaje de încurajare și din plan intern, din partea mai multor politicieni britanici.

“Veşti teribil de triste. Toate gândurile ţării sunt cu primul ministru şi familia sa în această perioadă incredibil de dificilă”, a transmis Keir Starmer, ales recent lider al Partidului Laburist.

În același timp, fostul premier Theresa May a dat asigurări că rugăciunile şi gândurile sale se îndreaptă către Boris Johnson şi familia sa în perioada în care acesta continuă să primească îngrijiri în spital.
Palatul Buckingham a informat că regina Elisabeta este ţinută la curent de Downing Street.

Redactor: Mihaela Țânțaru