Mesaj transmis din spatele gratiilor

Elena Udrea și fetița ei apar într-o fotografie postată de curând pe pagina de Facebook a fostului ministru chiar dacă aceasta se află în închisoare.  Imaginea a fost făcută publică la doar câteva zile după ce instanța din Costa Rica i-a respins acesteia cererea de eliberare din arest preventiv. Udrea este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru corupție în Dosarul Gala Bute. 

Weekend-ul trecut, un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas, San Jose, a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă. La doar câteva zile de la decizia instanţei, pe contul de Facebook al fostului ministru a fost publicată o fotografie surprinzătoare. Udrea o ţine în braţe pe micuţa Eva Maria, fetiţa sa, alături de care cere să fie eliberată.

“Cererea avocaţilor doamnei Elena Udrea a fost respinsă, astfel că cetăţeanul român rămâne în detenţie preventivă”, a confirmat Parchetul General din San Jose.

Cazul Alinei Bica, fost procuror -șef DIICOT a fost judecat separat, dar decizia probabil că va fi similară. Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în țară. Cele două au fost reținute pe data de 3 octombrie de către  autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate emise de Interpol București.

“Agenți ai Interpolului din Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcției de Inteligență și Securitate Națională au realizat arestarea a 2 cetățene de origine română, care se aflau în țara noastră. Arestarea a fost realizată în baza unui ordin international emis de către Interpol București, pentru ca cele două să fie extrădate în România. Prima femeie se numește Elena Udrea , fost ministru al Dezvoltării și al Turismului în această țară și este condamnată pentru abuz de putere. (…). Ulterior, la ora două, la 14 ore după, am arestat-o pe Alina Bica, la fel, căutată de autoritățile Române“

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunţat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”.

După ce judecătorii costaricani i-au respins recursul şi au decis că trebuie să rămână, alături de prietena Alina Bica, în spatele gratiilor până la finalizarea procedurii de extrădare, Elena Udrea s-a adresat Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați din Costa Rica, în speranţa că va putea fi ajutată să stea alături de micuţa Eva Maria.

Redactor: Oana Jărloianu