Mersul pe gheață, sport extrem

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța s-a dovedit neîncăpătoare pentru zecile de cazuri de fracture. Din cauza poleiului care s-a format pe străzi, oamenii au alunecat și au căzut atât de rău, încât au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În doar două zile numărul pacienților care s-au prezentant la Unitatea de Primiri Urgențe a depăsit 30 de persoane, cu mult mai mult față de o zi normală de lucru pentru personalul din Urgență. Stratul de gheață de pe străzi a făcut zeci de victime.

33 de cazuri de fracturi și 29 de cazuri de traumatisme au fost înregistrate doar în ultimele 48 de ore, la malul mării.

Chiar dacă bătrânii sunt cei mai predispuși la acest gen de accidentări, medicii spun că au avut și cazuri în care pacienții aveau până în 40 de ani.

Meteorologii anunță de marți seară că orașul de la malul mării va intra, din nou, sub atenționarea de cod galben de ninsoare și viscol, iar temperaturi extrem de scăzute vor transforma zăpadă în teren minat pentru pietoni.

Până în prima zi a săptmânii, la prânz, în Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns 292 de persoane care aveau nevoie de ajutor specializat, dintre care 58 au fost copii. Dintre prezentări, 41 au fost înregistrate la traumatologie , 8 chirurgie şi, cele mai multe prezentări, la Interne. Din fericire, până acum, nu a fost înregistrat niciun deces din cauza hipotermiei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea