Mergi cu autobuzul, ești mai sănătos!

Mersul cu autobuzul la locul de muncă scade riscul cardiovascular cu până la 27%, iar șansele de a face diabet sunt cu 34% mai mici. La acestă concluzie a ajuns un studiu japonez publicat în Statele Unite, însă românii sunt sceptici cu privire la acest aspect.

Un studiu prezentat la conferința anuală a American Heart Association, reunită în acest weekend în Statele Unite, a comparat persoanele care iau în fiecare zi autobuzul, trenul sau ambele pentru a ajunge la birou cu cele care folosesc ca mijloc de transport mașina personală, care merg pe jos sau aleg bicicleta. În mod surprinzător, rezultatele cercetării au indicat că pentru a evita hipertensiunea și diabetul este mai bine să folosim transportul în comun.

Cercetătorii au descoperit, în cazul participanților care folosesc transportul în comun, că riscul de hipertensiune și de diabet este cu 27%, respectiv 34% mai redus, comparativ cu alte grupuri. Românii însă nu au încredere în acest studiu și spun că 30 de minute de mișcare în fiecare zi și o dietă sănătoasă le pot aduce mult mai multe beneficii.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de peste 5.900 adulți cu vârsta cuprinsă în medie între 49 și 54 de ani și s-a desfășurat în anul 2012 la Osaka. Participanții au răspuns la un chestionar cu privire la activitățile lor fizice și la modul în care ajung la serviciu.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea