Meniul bolnavilor pentru 15 august

Luni, 15 august, creștin- ortodocșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Un motiv un plus pentru ca românii să se strângă în jurul mesei. Din păcate, nu toți românii se pot afla în sânul familiei. Pacienții din stapitalele constănțene vor simți și ei că este sărbătoare și vor avea parte de un meniu mai special.

https://www.youtube.com/watch?v=6W–NZiZH1w

În bucătăria spitalului Județean Constanța se lucrează de zor. Este ora la care mâncare pacienților este aproape gata, iar bucătăresele au grijă ca masa bolnavilor să delicioasă. Pentru ziua de Sfânta Maria Mare, firma care asigură hrana pacienților s-a gândit la aceștia și vor pregăti un meniu mai deosebit față de o altă zi obișnuită. Luni, 15 august, cei care sunt internați în spitalul Clinic de Urgență Constanța vor servi la micul dejun ceai cu lămâie, margarină, salam, gem de căpşuni, pate de ficat, brânză de vaci, caş de vacă, brânză topită şi brânză telemea.

Cei care au nevoie de un regim alimentar mai special nu sunt dați la o parte. Și pentru ei s-a pregătit un meniu special, ca de sărbătoare.

Cei din conducerea spitalului speră ca, măcăr așa, bolnavii internați aici să mai uite de necazuri și să simtă că este sărbătoare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea