Meniu special după Crăciun

După mesele copioase de Crăciun, în această perioadă la mare căutare printre constănțeni sunt fructele și legumele. Merele, perele și portocalele sunt cele mai vândute fructe în această perioadă. Printre legumele preferate ale românilor se numără sfecla roșie ideală pentru o salată de sezon.

Friptura de porc, cârnații și sarmalele le-au solicitat organismele constănțenilor care acum caută alimente ceva mai ușoare. În piețele de cartier se caută fructele de orice fel, însă preferate sunt portocalele, merele și perele.

Vânzătorii nu se plâng de clienți mai ales că fructele sunt renumite pentru calitățile lor.

Tanti Maria are 82 de ani și știe că un regim bazat pe legume și fructe reprezintă secretul longevității. Vinde în piață de mulți ani și are câte un sfat pentru fiecare

Confirmarea vine de la specialiștii în nutriție, care însă recomandă ture de detoxifiere ceva mai lungi și personalizate în funcție de nevoile fiecăruia.

Până la revelion au mai rămas doar câteva zile, așa că cel mai probabil curele de detoxifiere vor începe după 1 ianuarie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea