Membrii din Sindicatul EUROPOL protestează

Polițiști de frontieră au hotărât adoptarea unei poziții ferme prin care să-și arate nemulțumirile față felul în care le sunt respectate anumite drepturi.

Începând cu prima zi a acestei săptămâni, mai exact din data de doi aprilie, 9 membri din Sindicatul EUROPOL au hotărât să protesteze într-un mod diferit: prin refuzul normei de hrană pe timpul serviciului. Aceștia sunt polițiști de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Punctului de Frontieră Constanța Sud, Băneasa, Ostrov, Tulcea și de la SCOMAR.

Din primele ore ale zilei următoare, alți 4 sindicaliști au hotărât să li se alăture, cu toții nemulțumiți de aceleași probleme.

„Plata sporului de 100% pentru orele pestate în zilele de repaus și sărbătorile legale, conform legii 153/2017, încadrarea agenților de poliție pe funcții prevăzute cu studii superioare și acordarea coeficientului corespunzător, pentru că, la noi doar cei care au fost prinși în anul 2009 beneficiază de sporul de 25% pentru studii superioare”, a declarat Violeta Alexandroaia, președintele Sindicatului EUROPOL Garda de Coastă

Această formă de protest va continua până la rezolvarea nemulțumirilor semnalate, a declarat Violeta Alexandroaia, președintele Sindicatului EUROPOL Garda de Coastă.

Redactor