Membrii Consiliului Superior al Magistraturii și-au ales președintele

Oana Schmidt HăinealăMembrii Consiliului Superior al Magistraturii și-au ales președintele în persoana procurorului Oana Schmidt Hăineală. Însă alegerile din cadrul CSM nu s-au încheiat. Urmează desemnarea vicepreședintelui instituției, lucru dificil pentru judecătorii care nu au putut lua o hotărâre așa că au amânat votul pentru săptămâna viitoare.

Alegerile pentru sefia CSM s-au terminat in coada de peşte. Pentru că, pe ultima sută de metri, judecătorul Cristian Dănileţ a decis să îşi depună candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte împotriva Alinei Ghica, magistrații nu s-au putut decide așa că au amânat decizia pentru săptămâna viitoare.

Referitor la situație a comentat și ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, care a declarat că membrii consiliului au deprins câteva dintre apucăturile parlamentarilor.

Noul preşedinte al CSM, Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost, din ianuarie 2012, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar din ianuarie 2011 este membru ales în CSM, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, pentru un mandat de şase ani.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.