Mega-proteste anti-RCA

Nemulțumirile îi aduc în stradă pe șoferii profesioniști. Aceștia sunt revoltați de faptul că polița RCA se va scumpi. În țară au avut loc deja proteste ale transportatorilor, iar la Constanța se așteaptă ca peste 1000 de persoane să participe la mega-protestul programat pentru 15 septembrie.

Dacă până acum, șoferii constănțeni au protestat pașnic împotriva scumpirii RCA, pe 15 septembrie vor luat atitudine. Aproximativ 1000 de taxiuri, microbuze, autocare, camioane și mașini-școală de mare tonaj vor porni în marș pe străzile Constanței în semn de protest. Acțiunea este un strigăt împotriva creșterii repetate a tarifelor RCA pentru transportatorii rutieri. Unii spun că aceste scumpiri repetate și procedurile greoaie de achitare a daunelor îi împiedică să își desfășoare activitatea.

Pe de altă parte, există oameni afectați de aceste scumpiri care ori nu știu despre proteste, ori le este indiferent.

Protestul este programat să înceapă la ora 09.00 pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona intersecției cu bulevardul Tomis. De aici, protestatarii vor merge pe bulevardul Tomis spre Prefectura Constanța, cu viraj dreapta pe strada Traian și oprirea coloanei cu primele autovehicule aproape de sensul giratoriu de la Poarta 2 Port.

De la Gară, coloana de mașini va merge pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 către Farul din Constanța. La intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraiman, defluirea coloanei se va face pe strada Caraiman dreapta și b-dul 1 Mai către sensul giratoriu spre Cumpăna.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea