Medicul pedofil vrea să fie eliberat din arest

Medicul constănțean acuzat de pedofilie, Victor Emanuel Boț, a fost adus, din nou, azi dimineață, la Judecătoria Constanța, într-un nou termen din dosarul care l-a trimis în arest. De această dată, avocatul său a solicitat noi probe în apărare, bănuind că ”organele de urmărire penală s-au cam grăbit” când au întocmit rechizitoriul.

Un nou termen a avut loc la Judecătoria Constanța în dosarul medicului Victor Emanuel Boț, acuzat de viol. La acest termen a fost audiat un martor din partea părții vătămate, care a declarat în fața instanței că familia minorei pe care medicul ar fi violat-o, trece cu greu peste situație și că fata încă este afectată de cele întâmplate.  Totodată, avocatul apărător, Alexandru Niță, a solicitat o nouă probă, pentru a se vedea dacă reprezentanții Ministerului Public și Polițiștii nu s-au grăbit cu rechizitoriul.

Apărătorul inculpatului a solicitat instanței și înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, motivând că nu există riscul săvârșirii vreunei fapte penale dacă va fi arestat în apartamentul său, care este mai mic decât celula de la Penitenciarul Poarta Albă. Având dreptul la ultimul cuvânt, medicul inculpat, aflat în boxa arestaților, și-a exprimat într-un fel regretul față de faptele sale, deși, inițial, nu a recunoscut mai nimic din acuzații.

”În acest timp, cât am stat aici, am avut timp să analizez gravitatea faptelor mele. Solicit să fiu arestat la domiciliu”, au fost cuvintele inculpatului, care, în cele din urmă, și-a recunoscut fapta.

Dacă măsura preventivă va fi înlocuită sau nu, se va afla luni, 31 octombrie, când instanța se va pronunța referitor la acest aspect. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie.

Reamintim că medicul  a fost trimis în judecată la începutul lunii august, fiind acuzat că, în primăvara acestui an, a profitat de calitatea sa și a constrâns o pacientă minoră, de numai 11 ani, aflată la tratament, să întrețină cu el raporturi sexuale orale și normale. Procurorii spun că totul s-a petrecut la cabinetul medicului, iar situația lui este cu atât mai gravă, dat fiind că victima are sub 16 ani și se afla în tratamentul său, el profitând de poziția superioară conferită de profesie. Acest aspect poate fi considerat circumstanță agravantă, iar pedeapsa prevăzută de legea penală pentru aceste fapte este închisoare de la 5 la 12 ani.

Redactor: Daniel Albu