Medicul care a violat o minoră de 11 ani, trimis în judecată

Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ, acuzat că ar fi violat o minoră, a fost trimis în judecată de procurori. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Constanța.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, a fost deferit justiției în stare de arest preventiv, după ce, săptămâna trecută, a fost la un pas de eliberare. Mai exact, judecătoria Constanța i-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar, însă Tribunalul a dispus, la cererea procurorilor, menținerea în arest.

Potrivit rechizitoriului întocmit împotriva sa, medicul Victor Emanuel Boţ este acuzat că, în primăvara acestui an, mai exact în luna mai, a profitat de calitatea sa și a constrâns o pacientă minoră, de numai 11 ani, aflată la tratament, să întrețină cu el raporturi sexuale orale și normale. Procurorii spun că totul s-a petrecut la cabinetul medicului, iar situația lui este mult mai gravă dat fiind că victima are sub 16 ani și se afla în tratamentul său, el profitând de poziția superioară conferită de profesie. Acest aspect poate fi considerat circumstanță agravantă, iar pedeapsa prevăzută de legea penală pentru aceste fapte este închisoare de la 5 la 12 ani.

Redactor: Daniel Albu