Medicul acuzat de viol rămâne în arest

Decizie definitivă luată de judecătorii constănțeni, în cazul medicului constănțean Victor Emanuel Boț, acuzat de viol asupra unor minore. Acesta va rămâne în spatele gratiilor, în stare de arest, pe timpul desfășurării procesului.

Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ, în vârstă de 39 de ani, acuzat de viol, rămâne în spatele gratiilor. Decizia este definitivă și a fost luată de Iuliana Radu, judecător al Tribunalului Constanța. Aceasta a anulat decizia judecatorului Alexandru Arhip, tot de la Judeătoria Constanța, care hotarâse plasarea sub control judiciar al lui Boț.

În rechizitoriu, procurorul arată că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.

Deasemenea, în dosar apar mărturii cu privire la fapte similare săvârșite de medic asupra altor două fetițe, cu vârste de 13, respectiv 7 ani.

Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată de procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, în prezent procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Totodată, trebuie amintit faptul că judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a mai dispus, în trecut, eliberarea din arest a medicului Boţ, însă Tribunalul Constanţa i-a anulat decizia şi a hotărât menţinerea inculpatului în stare de arest preventiv.

Redactor: Paul Alexe