Medicii refuză semnarea noului contract

Medicii au obținut amânarea semnării contractelor cadru cu casa de asigurări de sănătate pentru că nu sunt mulțumiți de sumele primite pentru consultații.  Soluția găsită specialiștii Casei Naționale de Sănătate este prelungirea actualului contract, în caz contrar existând posibilitatea ca medicii să nu mai elibereze rețete compensate.

Din nou probleme în sistemul de sănătate. Medicii refuză semnarea contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate până ce vor obține condiții mai bune. Ei se plâng de sumele prea mici cu care sunt plătiți pentru o consultație, dar și de mai multe ambiguități din legislația actuală. În cazul în care nu s-ar fi găsit o soluție, pacienții ar fi riscat să își plătească medicamentele din propriul buzunar. O situație absurdă după cum consideră cei mai mulți constănțeni. Unele păreri ale oamenilor au fost însă inedite.

Din fericire însă s-a găsit o soluție pentru evitarea acestui blocaj. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate îi liniștesc pe constănțenii care au nevoie de medicamente. Vechiul contract cadru va fi prelungit până ce se va ajunge la un consens pentru semnarea unuia nou.

Printre alte nemulțumiri a se numără faptul că medicilor de familie le-au fost imputate sumele de bani pentru mai multe rețete compensate în condițiile în care sistemul informatic al cardurilor de sănătate nu a funcționat zile întregi. Medicii sunt hotărâți să refuze semnarea noilor contract până ce cererile lor vor fi luate în seamă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea