Medicii detașați la DSP își cer drepturile

Medicii și asistenții transferați în subordinea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța doresc egalitate de drepturi salariale cu ceilalți medici cu care au luptat împotriva pandemiei.

Mai exact, vorbim despre cadrele medicale care activau, înaintea declanșării pandemiei și a stării de urgență, în cabinetele medicale școlare, aparținând Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Ulterior, acestea au fost detașate la Direcția de Sănătate Publică, unde activează și în acest moment.

Sindicaliștii susțin că gradul de periculozitate a fost același, activitatea a fost aceeași, însă drepturile salariale sunt diferite. Din acest motiv, reprezentanții SANITAS Constanța au cerut acordarea acelorași drepturi pentru toate cadrele medicale, potrivit legii.

Președintele SANITAS Constanța a declarat, pentru Litoral TV, faptul că, în luna martie anul curent, întreg personalul medical din subordinea Direcției de Asistență Socială Constanța a fost transferat către DSP, însă solicitarea nu îi vizează pe toți, ci numai pe o parte dintre ei, care au avut contact direct cu persoanele infectate cu coronavirus.

Prin urmare, în cursul zilei de luni, 4 mai, SANITAS a trimis către DSP Constanța o adresă prin care a cerut rezolvarea acestei situații în mod amiabil, în caz contrar sindicaliștii se vor adresa instanței.

De remarcat că nu este singura situație de acest gen. Si sindicatele din Poliție s-au sesizat, din cauza diferențelor salariale dintre Poliția Națională și Poliția Locală, cei din urmă fiind mai favorizați, deși, după declanșarea stării de urgență, Poliția Locală a intrat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cele două instituții având aproximativ aceleași atribuții, însă cu diferențe salariale uriașe.

Redactor: Daniel Albu