Medicii de la Urgență, depășiți de situație

De câteva zile, oamenii au luat cu asalt Unitatea de Primiri Urgențe din a Spitalului Județean Constanța. Din cauza poleiului alunecos și, implicit, a căzăturilor urmate de fracturi sau leziuni, dar și din cauza virozelor specifice perioadei, aproape 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, iar ambulanțele au făcut față cu greu numărului mare de solicitări.

967 de pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale în intervalul 13–16 ianuarie 2017.  Dintre acestea, 355 de cazuri au fost înregistrate numai  în ultimele 24 ore. În total, de vineri dimineaţă şi până luni, au fost internate 285 persoane, însemnând 56 copii și  229 adulti.  La Unitatea primiri Urgențe – Interne s-au prezentat 451 pacienti, iar la Traumatologie  180 de persoane.

În același interval, s-au prezentat 10 pacienţi, reprezentând oameni ai străzii. 4 dintre ei au fost trimişi la adăpost, 3 sunt încă supuşi investigaţiilor de specialitate, unul a fost trimis pentru internare la spitalul TBC de la Palazu Mare şi alţi doi au părăsit Unitatea de Primiri Urgențe fără avizul medicilor.

Redactor: Daniel Albu