Medicii constănțeni au fost instruiți, astăzi, în traumatologia de război (VIDEO)

Medicii constănțeni au fost instruiți, astăzi, în traumatologia de război de către specialiștii din cadrul armatei Statelor Unite ale Americii. Medicii militari americani au împărtășit din cunoștințele acumulate pe câmpurile de luptă. Principalele subiecte abordate au fost leziunile traumatice prin explozie, rănile ce le poate produce glonțul dar și psihologia de război.

Acțiunea a fost organizată de de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, în parteneriat cu Spitalul Judeţean Constanţa şi batalionul medical al armatei Statelor Unite. Scopul a fost schimbul de experiență între medicii din țara noastră și medicii din străinătate.

Medicii militari americani le-au împărtășit cadrelor medicale constănţene din experiența acumulată pe câmpul de luptă. Unul dintre punctele foarte importante a fost modul în care îşi pot acorda singuri primul ajutor, în eventualitatea în care sunt răniţi. De asemenea, americanii au mai vorbit despre felul în care se face trierea cazurilor pe câmpul de luptă. Răniţilor li se acordă primul ajutor, după care, se încearcă evacuarea lor cât mai rapidă spre o unitate medicală.

Una dintre principalele cauze a deceselor în luptele terestre cu un procent de 25%  o reprezintă traumatismele trunchiului, necorectabile. 12% dintre cei răniţi își pierd viața din cauza infecțiilor iar 10% din cauza traumatismelor trunchiului corectabile.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima