Medici reținuți pentru luare de mită

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este în vizorul polițiștilor anticorupție. Cinci doctori din cadrul Secției Ortopodie și Traumatologie de la această unitate medicală au fost reținuți pentru infracțiuni de luare de mită.

În momentul de față, în România, îndeplinirea optimă a actului medical a decăzut în umbra îndoielii. Nu doar descoperirea din ultima vreme a medicilor falși antrenează valul dezamăgirilor! Periplul neregulilor constatate continuă cu infracțiuni de luare de mită săvărșite de medici. Cinci doctori din cadrul Secției Ortopodie și Traumatologie de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au fost reținuți pentru derularea acestor fapte de corupție. Activitățile ilegale desfășurate de medici au fost sesizate din oficiu de către agenții de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Neamț. Acțiunea este rezultatul colaborării lucrătorilor Direcției Generale Anticorupție de la nivelul Serviciilor Județene Neamț, Iași, Suceava și Vaslui. Demersul oamenilor legii s-a realizat sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Polițiștii au efectuat 7 percheziții, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. La sediul acestei unități medicale, au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani. Mandatele de reținere a celor cinci doctori au fost dispuse de procurorul de caz. Acesta a luat măsura preventivă a reținerii prezumtivilor vinovați pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvărșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Cercetările sunt extinse și la nivelul altor persoane.

Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete.

Redactor: Mihaela Țânțaru