Medicamente de interes strategic

Ministerul Sănătăţii a elaborat lista de medicamente de interes strategic pentru România. Aceasta are la bază medicamente esenţiale publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adaptată şi completată conform nevoilor terapeutice ale ţării noastre. Ordinul va fi pus în dezbatere publică.  

Potrivit unui comunicat dat presei, procesul de elaborare a listei de medicamente strategice a durat mai bine de trei luni şi a implicat toţi profesioniştii comisiilor de specialitate. Aceştia au redactat lista de medicamente de interes strategic specifică propriei țării. Totodată,  forma finală a documentului a fost realizată de către Comisia de Farmacologie Clinică.

“În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va pune în dezbatere publică, Ordinul ministrului Sănătăţii care va cuprinde lista medicamentelor de interes strategic, asigurând astfel baza legală de elaborare şi modificare a actelor legislative subsecvente de reglementare a asigurării continue şi în cantităţi adecvate a necesităţilor farmacoterapeutice ale pacienţilor”, se arată în comunicat.

Printre medicamentele și vaccinurile de pe listă se află și paracetamolul, ibuprofenul, ranitidina, insulina, ketonalul, vaccinul difteric, tetanic, polio inactivat, antigripal, hepatitic B, vaccinul pneumococic și cel antirabic.

Redactor: Oana Jărloianu