Medicament din hamei și apă

Berea rămâne în topul preferințelor, lichidul auriu sau brun fiind consumat, mai ales pe timpul verii, pentru gustul răcoritor. Specialiștii au elaborat tot mai multe studii medicale, care au arătat faptul că un consum moderat de bere aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Însă, mai multe detalii aflați din materialul următor.

Berea s-a transformat dintr-un aliment într-un motiv de interacțiune socială, de întâlnire cu prietenii sau pur și simplu de relaxare. Pe timpul verii, bărbații o beau pe plajă pentru a se răcorii în zilele toride. Pe lângă deconectarea pe care o simțim față de grijile zilnice, la o întâlnire cu prietenii la bere, această băutură are o mulțime de alte beneficii aduse stării de sănătate a fiecăruia dintre noi. Vitaminele și mineralele care se găsesc în compoziția berii, împreună cu antioxidanții, sunt motivele care fac din această băutură, consumată moderat, un medicament.

Un studiu realizat recent arată că cea mai mare putere antioxidantă o are berea neagră, iar cea mai scăzută cea fără alcool. Antioxidanții din hamei au o acţiune mult mai puternică decât cea a antioxidanţilor din ceaiul verde şi vinul roşu. În același timp,

Berea combate depresia, anxietatea şi osteoporoza datorită aportului de siliciu. Reglează echilibrul hormonal şi reprezintă un excelent balsam pentru păr. Totodată, berea conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale precum calciu, fosfor, iod, magneziu şi potasiu.

Berea conține în proporție de 90% apă, iar cantitate de alcool variaza de la zero la 11 la sută, cel de carbohidrati de la zero la 6-7 %, iar numarul de calorii de la aproximativ 13 la 85, la 100 ml. De exemplu, o bere blonda obisnuita, cu 4.5-5% alcool, are aproximativ 40 de calorii la 100 ml. Conținutul de zahăr este redus, astfel, dacă este consumată moderat, berea poate preveni diabetul. În plus, berea are proprietăţi relaxante, datorită conţinutului de hamei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea