Mediatorul, o soluție !?

La mediator se încheie o înțelegere sau un acord de mediere. Procedura poate fi realizată chiar și în cursul procesului. În acest caz  instanța de judecată va amâna cauza, pentru a da părților posibilitatea de a încerca rezolvarea disputei pe cale diplomatică.

Rolul mediatorilor este acela de a va facilita negocierea dintre părți si de a oferi sprijin în soluționarea conflictului. Mediatorii ajută la găsirea soluţii reciproc convenabilă și durabilă care să satisfacă toate părțile. Mediatorii au obligația de a explica din faza primară procedura de mediere .

Așadar mediatorul este persoana care poate împăca părțile implicate într-un proces. Am dorit să aflăm și părerea oamenilor. Este medierea o soluție în rezolvarea situațiilor conflictuale? Au oamenii încredere să se  adreseze mediatorului ?

Situaţii conflictuale pot izvorî în fiecare moment al vieţii. Ele pot fi generate de divergenţe de opinii sau idei. Dar și de ciocnirea unor interese sau din confruntarea unor structuri de personalitate greu compatibile. Este indicată solicitarea unui consilier care poate identifica problema şi poate sugera variante de rezolvare. O persoană străină, mai ales dacă este specialist, are avantajul de a privi situaţia conflictuală din afara, fără angajare afectivă.

Imagine: Alpha Media