Medgidienii beneficiaza, de ceva timp, de o salină artificiala

Salinoterapia are numeroase efecte medicale, cele mai importante fiind: vindecarea bolilor respiratorii, bronşita, sinuzita, reducerea problemelor respiratorii ale fumătorilor, precum şi reglarea tensiunii arteriale. Aerosolii salini sunt uşor de administrat şi copiilor, căile respiratorii fiind curăţate de focarele de infecţie, care se declanşează şi întreţin numeroase boli, în majoritatea cazurilor cronice.

Salina artificială din Medgidia este dotată cu sare adusă de la Salina Praid, situată în judeţul Harghita. Inhalarea aerosolilor salini vindecă sforăitul. Aşa că doamnelor nu le mai  rămâne de făcut decât să îşi trimită soţii la salină, pentru o cură intensă şi, astfel, somnul tuturor va fi plăcut şi relaxant.

Până nu demult, orăşenii erau nevoiţi să călătorească zeci sau sute kilometri pentru a ajunge la o salină, precum este cea de la Slănic Prahova, iar acolo să cheltuie bani pe cazare şi mâncare în perioada de timp necesară tratamenului. Acum, însă, medgidienii pot rămâne în oraşul lor, să meargă în continuare la serviciu, să îşi desfăşoare activităţile zilnice, iar când vor să se bucure de aerul sărat şi să citească o carte, să îşi petreacă o oră pe Internet sau chiar să lucreze la un proiect, trebuie doar să folosească salina creată artificial în municipiul.

Reporter: Simina Lupu ; Imagine: Valentin Tutu