Medgidia a rămas fără ”Zilele Medgidiei”

Cum a rămas municipiul Medgidia fără zilele aniversare ale orașului, este o întrebare fără un răspuns bine definit. Primarul dă vina pe consilieri, că s-au opus unui act de cultură, însă aceștia s-au arătat nemulțumiți doar de bugetul prea mare alocat artiștilor care urmau să cânte de sărbătoarea orașului.

Primarul Valentin Vrabie spune că a luat decizia anulării Zilelor Medgidiei datorită faptului că unii consilieri au acționat având în spate haina de politician, nu pe cea de edil.

Consilierii locali acuzați de primar susțin că Valentin Vrabie dezinformează cu bună știință, și că ei au fost de acord cu acest eveniment și chiar l-au votat în ședința ordinară de Consiliu de pe 31 august.

Nemulțumirile consilierilor sunt legate de bugetul mult prea mare alocat așa-zisului act de cultură, acuzându-l pe Valentin Vrabie că  a semnat… ”ca primaru’”, fără a purta nici un fel de negocieri în prealabil.

Zilele Municipiului Medgidia deveniseră tradiție pentru comunitatea locală, care ar fi trebuit să se bucure din nou de această sărbătoare. Anul acesta, însă,  această tradiție a fost întreruptă și spectacolele anulate. Consilierii spun că prea mulți bani se duc pe spectacole, iar problemele orașului vor rămâne aceleași.

Din păcate, așa cum se întâmplă mai mereu în România, cetățenii trebuie să se mulțumească cu rolul victimei, într-un război absurd purtat de către politicieni, care sunt incapabili să vadă mai departe de limitele interesului personal. În cazul de față, în condițiile în care, de fapt, consilierii au votat pentru organizarea manifestărilor dedicate zilelor orașului, iar primarul s-a opus, nu se poate decât concluziona că primarul ori are vreun interes legat de bugetul alocat artiștilor, ori este prea mândru ca să îi dea peste nas și să îi ceară socoteală din partea unor bieți consilieri locali.

Reporter: Daniel Albu ; Imagine: Valentin Cerbanescu