Medgidia, orașul piețelor în paragină

În Medgidia, comerțul agro-alimentar se desfășoară în condiții care lasă de dorit. Asta spun cetățenii dezamăgiți de imaginile care au pus stăpânire pe zonele de comercializare. De la o zi la alta tot mai puțini vânzători se mai găsesc în piețele devenite ruine care adăpostesc câteva tarabe vandalizate.

Piețe moderne! O simpla promisiune pentru locuitorii Medgidiei. În cartierul Orașul Nou, pe locul unde odată au existat comercianți și cumpăratori, puteți vedea doar tarabe goale, degradate și multă mizerie. Acoperișul fostei piețe este deteriorat și dintre spațiile comerciale doar unul mai funcționează. Celelalte au geamurile sparte și sunt lăsate în paragină. În locul tarabelor oamenii au început să își parcheze mașinile

O altă piață corigentă la capitolul modernizare este cea din zona de nord a orașului. Spațiul destinat comercializării are găuri în acoperiş iar oamenii își aprotejează marfa cum pot.

Ajungem și la piața centrală a Medgidiei. La fel ca și pentru celelalte spații de comercializare din oraș ani la rând cei care au fost la cârmă au promis că vor schimba imaginea și condițiile din piețe. Însă în martie 2017 cetățenii vorbesc cu dezamăgire despre situație și își amintesc de anii în care piața era demnă de un municipiu.

La ultima ședință de consiliu printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și cel care prevede aprobarea realizării investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizare PIAŢA CENTRALĂ din Medgidia. Aleșii locali au votat inițiativa și speră ca proiectele să nu rămână doar pe hârtie ci să fie finalizate.

Chiar dacă autoritățile promit că situația se va schimba cetățenii spun că rămâne de văzut când vor începe și mai ales când se vor finaliza lucrările.

Redactor: Daniel Albu