Medgidia, groapă de gunoi?

Aproape că nu există om care să nu fi văzut pe cineva cum aruncă o hârtie în mijlocul străzii, fără jenă, deşi oricine ştie că, pentru asemenea fapte, ar trebui să se aplice sancțiuni.

În partea de nord a municipiului Medgidia, mai exact în zona grădinilor și lângă Sala de sport „Dan Spătaru”, gunoaiele sunt la tot pasul. De la pet-uri și până la resturi menajere, toate schimbă imaginea cartierului și atrag atenția oricărui trecător.

Ca de fiecare dată autoritățile locale promit să ia măsuri împotriva rău-voitorilor.

În cartierul Siloz, pe lângă deșeurile menajere întâlnim și resturi de materiale de construcții… O altă zonă problematică este în centrul orașului. Mai exact lângă Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Lipsa bunului simț a transformat terenul viran într-un spațiu de depozitare a gunoiului menajer. Curățarea zonei este absolut necesară, mai ales că sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar lăcașul de cult va fi luat cu asalt de creștinii ortodocși.

Reprezentanții Poliției Locale le reamintesc cetățenilor care sunt amenzile care se aplică în cazul în care nu se respectă legea cu privire la depozitarea gunoiului.

Ne plângem de mizerie și de imaginea neplăcută pe care o crează aceasta. Dincolo de reacția întârziată a autorităţilor și de lipsa simțului civic, cetățenii ar trebui să-și facă datoria și să se implice pentru a schimba viitorul. Rămâne de văzut dacă locuitorii municipiului vor învăța să depoziteze resturile menajere în locurile special amenajate.

Redactor: George Marinescu