Medgidia, fără buget!

La întrunire au fost prezenți 17 aleși locali din totalul de 19. Pe ordinea de zi au existat două proiecte de hotărâre. Aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2015 și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Cum neînțelegerile anterioare nu au luat sfârșit, aleșii locali s-au reunit în vedere repunerii în listă a argumentelor pro aprobare. Cei care nu sunt economiști, au mari semne de întrebare în privința unei presupuse supraevaluări a sumelor.

Aleșii locali nu înțeleg cum este posibil ca primăria să aibă de încasat restanțe la impozite și taxe în valoare 85 de miliarde de lei vechi.

Primarul Marian Iordache a venit cu argumentele pentru care bugetul local ar trebui votat. De asemenea, le-a explicat ce s-ar întâmpla dacă bugetul nu ar fi aprobat.

Marian Butnaru nu a fost de acord cu spusele edilului șef pe care le consideră amenințări.

După lungi discuții, s-a trecut la votul propriu-zis dar proiectul de hotărâre tot nu a fost aprobat. Astfel, bugetul local a obținut opt voturi „pentru”, opt „abțineri” și un vot împotrivă. Consilierii au explicații și de această dată.

Primarul orașului susține că și-a expus argumentele necesare aprobării bugetului și că va organiza ședințe extraordinare din trei în trei zile până când bugetul local va fi aprobat .

Joi, 19 februarie, consilierii locali din Medgidia se vor întruni într-o nouă ședință extraordinară pentru a aproba bugetul Municipalității.

Redactor: George Marinescu