Medgidia în căutare de viceprimar

La sediul Primariei municipiului Medgidia a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Local. Însă, proiectele privind alegerea viceprimarului si stabilirea componenței comisiilor de specialitate nu au fost adoptate. Miercuri, de la ora 17.00, se desfășoară prima ședință a consiliului, în noua formula, pentru soluționarea acestor aspecte și nu numai. 

La investirea noului primar, sala de sedinte a fost neincapatoare, cetateni din municipiu, dar si fosti colegi din Primaria Pestera, dorind să fie prezenți la acest moment important pentru Medgidia.

Daca edil-sef al municipiului este independent, nu se poate spune acelasi lucru si despre noul Consiliu Local. Prima sedinta nu a fost lipsită de incidente, chiar discursul inaugural al primarului Valentin Vrabie fiind intrerupt, de mai multe ori, de unii consilieri.

Pentru postul de viceprimar au fost două propuneri, Niculae Paun, din partea ALDE, și Arslan Ozgun, de la UDTTMR, propus chiar de noul primar. Niciunul nu a întrunit numărul de voturi necesar, astfel că alegerea viceprimarului s-a amânat pentru următoarea ședință.

Prezent la investire, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, s-a declarat dezamagit de situatia politica intalnita la Medgidia.

Noul Legislativ din Medgidia se reunește în prima ședința extraordinară miercuri, 29 iunie, când, pe ordinea de zi sunt incluse proiectele privind alegerea viceprimarului și stabilirea componenței comisiilor de specialitate.

Rpeorter: Simona Tiron ; Imagine: Aysun Agi-Etem