Medgidia a adus un omagiu eroilor căzuţi la datorie

În ziua sfântă a Înălțării, gândurile oamenilor s-au îndreptat către eroii căzuți la datorie. În spirit creștin, comunitatea din Medgidia a adus un omagiu memoriei ostașilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă. Ceremonialul religios a fost susținut de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Cu ocazia Zilei Pomenirii Eroilor Neamului, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Garnizoana Medgidia, a organizat ceremonialul de depunere a coroanelor de flori. După intonarea Imnului de Stat, a avut loc un scurt moment religios, la care a fost invitat Înalt Preasfințitul Teodosie.

În luptele pentru apărarea gliei străbune, România a pierdut aproape un milion de militari și civili. De aceea, pentru supraviețuitori s-a impus ca o datorie morală comemorarea în fiecare an a celor care au pierit pe câmpurile de luptă.

După Primul Război Mondial, România a fost printre primele state, care, după modelul Franței, a decis să înalțe monumente dedicate memoriei celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Conform Tratatului de la Versailles, România a fost primul stat care i-a asimilat pe eroii străini celor naționali, asa cum se arată în „ Memoriul adresat Guvernului român de către Societatea Mormintelor Eroilor”, al cărei președinte era Mitropolitul Miron Cristea.

Redactor: Paul Alexe