Medgidia a găzduit ”Turneul Internaţional de lupte tătăreşti, Trofeul Mării Negre”

Oaspeţii sosiţi din mai multe ţări au fost intâmpinaţi pe acordurile muzicii tradiţionale tătăreşti.

”Turneul Internaţional de lupte tătăreşti, Trofeul Mării Negre” s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Iftimie Ilisei din Medgidia.

Competiţiile de kureş au devenit o tradiţie în localităţile dobrogene, ele fiind adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii cât şi românii.

Kureşul este sportul tradiţional al tătarilor, prin care luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, fiind o  demonstraţie de cinste, dreptate şi mai ales curaj.

Potrivit tradiţiei, învingătorii au fost răsplătiţi pentru efortul depus cu un batal şi cu o sumă importantă de bani. Apas Elvis este un tânăr din Valu lui Traian, care a strâns de-a lungul anilor 4 trofee la această competiţie organizată la Medgidia. Anul acesta, s-a pregătit intens pentru a face senzaţie în ringul de luptă.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, Jandarmeria împreună cu Poliţia Naţională şi Poliţia Locală au asigurat ordinea şi siguranţa.

Cei care au ratat evenimentul au ocazia să participe în perioada următoare la întreceri de acest gen şi în alte localităţi ale judeţului Constanţa.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Valentin Tutu